Rinns AIK

Referat: Kils AIK 2 - Rinns AIK

Kils AIK2 - Rinns AIK 1-1 (1-0)

Det har varit en tuff vecka att försöka förbereda denna match, skolavslutnings veckan brukar vara tuff, tillkommer det sedan skador och sjukdomar blir det ännu tuffare! Totalt så fick jag 12 återbud, men vi åkte söderut med 15 man!

Startelvan var följande Josef stod i mål, Alexander, Sonny, Andreas H och Andreas E bildade backlinjen. På mittfältet började vi med Robin J, Jonas, Carl och Thomas. Längst fram Lars och Niclas!

Vi får en mardröms öppning på matchen, mål i baken efter 20-30 sekunder, vi tar ett fel beslut och ställer till det när laget är på väg upp och kommer i obalans, deras anfallare gjorde inget misstag! Vi är inte i närheten av att ha samma inställning som vi hade sist mot Ämterviks FF. Vi låg långt ifrån våran gubbe, vi var inte på humör helt enkelt, jag som tränare får ta på mig att inte få spelarna taggade till matchen!

Ett 2-0 mål hängde i luften, Kil hade en bra chans direkt efter målet på en hörna men nicken gick utanför! När vi fick tag i bollen försökte vi få igång vårt spel, Lars hade tagit till sig rådet att försöka överraska målvakten då denna brukar stå långt ut, skottet gick utanför, då hade vi kommit fram till den 5:e minuten. I den 11:e minuten kommer Robin J genom på sin kant och slog en fin inlägg som Lars inte nådde! Fyra minuter senare fick vi en repris av denna anfall, men med samma resultat, även Thomas lyckades inte nå fram.

Resten av halvleken händer inte så mycket, Kil har mer boll men orkade inte göra så mycket mer med den. Vi fortsatte att vara lite håglösa.

I paus försökte vi väcka spelarna, skaka fram viljan att vinna denna match! Vi gjorde ett byte, Robin E kom in, ut gick Thomas. Det innebar att Niclas gick ner som vänster ytter och Robin E gick in på topp bredvid Lars!

Andra halvleken håller på och blir en kopia av första, Kil kommer genom relativt enkelt och vi räddades av Josef. Sen vaknar killarna till och vi börjar ta över matchen helt. I den 52:a minuten hittar Jonas Andreas E ut till vänster, Andreas tar emot bollen, tittar upp och slog ett kanon inlägg till den bortre stolpen där Lars hoppade och nickade in 1-1!

Nu var vi först in i närkamperna och om vi inte vann duellen så störde vi motståndarna! Vi fick ordentligt press på Kil nu, Lars träffade stolpen strax efter kvitteringen. Det ska sägas att vi idag inte hade lätt att skapa dom där solklara målchanserna som vi gjort under hela säsongen hittills, det blev desto flera halvchanser där vi inte riktigt når fram för att få ett avslut. Kil tvingades till att börja slå lite längre bollar, något som man helst inte vill! Vid ett par tillfällen kom man genom men Josef räddade oss varje gång!

Vi skulle få matchen sista chans, Robin E kommer loss snett från höger, jobbar sig in och avlossar stora kanonen, bollen går i ribbans underkant ner i stolpen och ut men tyvärr hade vi ingen i närheten att slå in returen.

1-1 borta mot Kil känns som ett okej resultat, med tanke på att vi saknade folk, och framförallt med tanke på vår bleka första halvlek! Alla gör en mycket bra andra halvlek! Lite extra plus på Josef, Sonny, Andreas E, Carl som gör 90 min trots förkylning, Niclas, men som sagt alla gör det riktigt bra!